Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Stifado
  6. stifado

stifado

Door: mijnkookhoekje

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 31-08-2006

Ingrediënten 4 personen


60 ml olijfolie
750 gram kleine uien
1 kilo rundvlees
3 teentjes knoflook in de lengte gehalveerd
1,25 dl rode wijn
1 kaneelstokje
6 pimentkorrels
¼ theelepel grofgemalen zwarte peper
zout
1 laurierblad
1 eetlepel rode-wijnazijn
2 eetlepels tomatenpuree
3,75 dl water



Heerlijk rundvlees gerecht uit griekenland.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Olie in een grote pan met dikke bodem verhitten. Uien op matig vuur al roerend goudbruin bakken, uit de pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken. Vet en pezen van het vlees snijden en in blokjes van 3 cm snijden. Al het vlees in de pan doen en op hoog vuur al roerend 10 minuten bruinbakken tot al het vocht is verdampt. Knoflook, wijn, specerijen, laurierblad, azijn, tomatenpuree, water en zout in de pan doen. Op een laag pitje 1 uur afgedekt laten sudderen. De uien toevoegen en omscheppen. Nog 15 minuten afgedekt laten koken. Kaneelstokje, pimentkorrels en laurierblad voor het serveren verwijderen.

Serveertip

Met rijst, brood of aardappels en gestoofde groente serveren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mijnkookhoekje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top