Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Turkse Knoflook Omelet

  • Turks Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

4 eieren 2 el melk 1 kleine ui half bakje champignons 4 flinke tenen knoflook 8 plakjes Turkse knoflookworst (sucuk) 3 takjes selderij 1 el olie peper en zout uit de molen


HULPMIDDELEN

Grote koekenpan

foto deonart


Voor dit gerecht moet je wel een echte knoflookliefhebber zijn! Je moet eerst even naar de Turkse winkel voor de sucuk en goede verse knoflook.

Voorbereiding

Snijd de ui in hele dunne ringen. Snipper de selderij, snijd de champignons in plakjes. Schaaf of nijd de knoflook in flinterdunne plakjes. Klop de eieren los met de melk en de selderij.

Bereidingswijze

Verhit de olie en fruit de ui glazig. Voeg de champignons toe en laat ze even meebakken. Zet het vuur laag en schep de knoflook erdoor. Verdeel de plakjes worst tussen de groente en schenk hier het eimengsel overheen. Doe een deksel op de pan en laat het ei 10 minuten op heel zacht vuur stollen. Keer de omelet met behulp van de deksel of een groot bord om en laat hem nog 5 minuten zacht bakken.

Serveertips

Serveer er een frisse tomatensalade, olijven, knapperig brood en Acukasaus bij. Deze potjes saus koop je bij de Turkse winkel in de variant normaal of scherp. Het is een rode dikke saus gemaakt van tomaten- en paprikapuree, kruiden, walnoten en hazelnoten. Wij vinden het ook heerlijk bij de borrel op een stukje stokbrood.



Leuk recept? Deel het
Reacties (11)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top