Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tonijntartaar

  • Spaans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

250 gram verse tonijn1/2 theelepel zeezoutdroge Amontillado olijfoliefijngemalen szechuanpeperkleine slablaadjes
rucolajerez-azijngekonfijte tomaatjesfilodeeg



Bereidingswijze

Snijd de verse tonijn fijn en meng de vis met 1/2 theelepel zeezout, een scheutje droge Amontillado Jerez, een eetlepel olijfolie en fijngemalen szechuanpeper. Laat het mengsel even trekken. Vorm er 4 strakke hoge tartaartjes van, zet ze op 4 borden. Haal de kleine slablaadjes en rucola door een vinaigrette van Jerez-azijn en olijfolie. Garneer de tartaar met de sla, rucola, gekonfijte tomaatjes en mooi krokant gebakken filodeeg met szechuanpeper ertussen.

Serveertips

Jerez



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Eenvoudig koken met een prachtige presentatie: dát is The New Easy van Donna Hay. Nu cadeau bij Smult: samen van € 49,75 voor € 29,95! »… Lees verder »

Ontdek culinair Nederland van 12-14 februari in Utrecht! Bekende koks koken en presenteren live, er zijn wijn- en bierproeverijen, workshops en beleef de Academy for Masterchefs. Mis het niet en krijg nu via Smult 2 kaarten voor slechts € 15 (50% korting!) … Lees verder »

Top