Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tonijntartaar

  • Spaans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

250 gram verse tonijn1/2 theelepel zeezoutdroge Amontillado olijfoliefijngemalen szechuanpeperkleine slablaadjes
rucolajerez-azijngekonfijte tomaatjesfilodeeg



Bereidingswijze

Snijd de verse tonijn fijn en meng de vis met 1/2 theelepel zeezout, een scheutje droge Amontillado Jerez, een eetlepel olijfolie en fijngemalen szechuanpeper. Laat het mengsel even trekken. Vorm er 4 strakke hoge tartaartjes van, zet ze op 4 borden. Haal de kleine slablaadjes en rucola door een vinaigrette van Jerez-azijn en olijfolie. Garneer de tartaar met de sla, rucola, gekonfijte tomaatjes en mooi krokant gebakken filodeeg met szechuanpeper ertussen.

Serveertips

Jerez



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top