Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Amuse van mini hamburgertjes met rucola en cheddar

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 24 personen

8 kadetjes, doormidden gesneden 400 gr rundergehakt 25 gr broodkruimel 3 sjalotjes, heel fijn gesneden 1 el dijonmosterd 1 el worcestersaus 80 ml tomatensaus olijfolie, om te frituren 100 gr dun gesneden cheddar, in 24 blokjes van 3 cm gesneden 24 kleine ruculabladeren, stelen verwijderd en in stukjes van 2,5 cm gescheurd 12 cornichons (kleine augurken), in dunne plakjes gesneden



Echt een feest om zie iets te maken (zie foto)

Bereidingswijze

Steek rondjes uit de kadetjes met een vormpje van 4 cm.. U kunt er 24 uit de bovenlaag halen en 24 uit de onderlaag. Als de kadetjes erg dik zijn, snijdt u ze vervolgens met een kartelmes bij. Doe het rundergehakt, de broodkruim, sjalotten, mosterd, worcestersaus, 1 el tomatensaus en wat zout en gemalen peper in een kom. Verdeel het mengsel in 24 porties ter grootte van een walnoot. Maak met natte handen ballen van de porties en vorm er koekjes van. Verhit in een grote Koekenpan met dikke bodem voldoende olie om de bodem te bedekken en bak de koekjes op matige hitte ongeveer 1 minuut aan elke kant of totdat ze bruin zijn. Leg ze dan op een bakplaat. Gril beide helften van de miniburgers licht. Leg op elk koekje een plakje kaas en gril het 1 minuut of totdat de kaas net begint e smelten.
Leg de burgers op de onderste helften van de broodrondjes. Leg daar de rucula bladeren, cornichonplakjes en de resterende tomatensaus op. Druk er voorzichtig de bovenste helft van de burgers op en steek een cocktailprikker door het midden. Serveer warm.



Leuk recept? Deel het
Reacties (10)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top