Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

600 gr. vastkokende aardappelen (of 1 1/2 zakje kant en klare aardappelgolfjes), 2 courgettes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 500 gr. halfom gehakt, 3 vleestomaten, tijm, rozemarijn, oregano (of evt. gedroogde Provencaalse of Italiaanse kruiden), zout, peper, klontje margarine, 100 gr. geraspte belegen kaas


HULPMIDDELEN

Braadpan, ovenschotel

Courgetteschotel
Tomaat, courgette en gehaktschotel
Ovenschotel

Gehakt, tomaat en courgette


De courgettes in m'n groentetuintje groeien tegen de klippen op en ook de eerste tomaten in het kasje kleuren rood, dus lekker smullen....

Voorbereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in plakken en kook ze 8-10 minuten tot ze net gaar zijn.
Snipper de ui en snijd de tomaten in plakken en snij boven- en onderkant van de tomaten in blokjes. Snijd ook de courgette in blokjes. Vet de Ovenschaal in. Verwarm de oven voor op 175 C.

Bereidingswijze

Verhit een klontje margarine in een Braadpan en fruit de ui 2 minuten, voeg het gehakt toe en pers er de teentjes knoflook bij.
Voeg ook de afgeriste tijmblaadjes en klein gemaakte rozemarijnnaaldjes en oreganoblaadjes toe (of de Provencaalse of Italiaanse kruiden). Bak rul, voeg dan de courgetteblokjes en tomaatstukjes toe en kook dit zachtjes, met het deksel op de pan, ca. 5 minuten tot de courgette beetgaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Bedek de bodem van de ingevette ovenschotel met de helft van de aardappelplakjes. Schep hier het courgette/gehaktmengsel op. Leg hier de andere helft van de aardappelplakjes op. Bedek vervolgens met de tomaatplakken. Bestrooi licht met wat peper en zout en strooi er tot slot de geraspte kaas over.
Zet de schaal ca. 20 minuten in de oven tot de kaas lichtbruin begint te kleuren en alles een beetje bubbelt.



Leuk recept? Deel het
Reacties (22)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gulick
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top