Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

sateh van varkenshaas of kipfilet

Door: Christa_Beldman

  • Indonesisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


- 800 gram varkenshaas of kipfilet
- 1 teen knoflook
- 1 duimkootje verse gember
- 1 dl. ketjap manis
- 1 dl. (archaide- of mais-) olie
- 2 eetl. bruine suiker
- sap van een halve citroen
- 1 theelepel peper
- 2 theelepels zout
- 12 satehprikkers
voor de saus
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels sambal
- 4 flinke eetlepels pindakaas
- ca. 1 dl. water (of kokosmelk)



Dit recept heb ik uit ons regionale dagblad, iedere zaterdag staat er een recept in. Dit is weer een toppertje. Kipfilet in de aanbieding; marinade maken, kipfilet in blokjes, alles in een diepvrieszak in de vriezer tot gebruik. Makkelijk!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de varkenshaas (of kipfilet) in blokken van 2 cm.

Leg de satehprikkers in koud water

Bereidingswijze

- Schil de gemberwordtel en rasp hem, pers de teen knoflook en meng deze beiden. Houd eenderde van dit mengsel apart voor de saus.

- Vermeng de rest met ketjap, olie, suiker, citroensap, peper en zout en 2 eetl. water tot een marinade.

- Leg de vleesblokken erin en laat minstens 1 uur trekken.

- Rijg de blokjes aan de satehprikkers, laat goed uitlekken. Zeef de marinade en bewaar het vocht.

- Gril de sateh's op de bbq in ca. 10 minuten gaar

saus
- Snipper de ui en fruit deze in de olie, voeg hierbij het gember/knoflook mengsel en de sambal.

- Voeg als laatste het marinadevocht erbij en de pindakaas

- Verwarm en voeg al roerende ca. 1 dl. water(of kokosmelk; vind ik erg lekker) toe, tot een mooie gladde saus. Niet laten koken anders schift hij.

Serveertip

Sateh met saus en afgebakken stokbrood, kroepoek en atjar tjampoer



Deel dit recept

Reacties (15)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Christa_Beldman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top