Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Griesmeel/Perzik pudding.

Door: alb02

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Griesmeel
1 liter Melk
Blikje perzik
Suiker
2 zakjes vanile suiker


Verder heb je nodig


Pan
Puddingvorm
zeef
weegschaal
spatel
rol plastic folie
mes
snijplank


Redelijk luchtige griesmeel pudding met een frisse smaak. Ook erg lekker met frambozen of aardbeien i.p.v. perziken.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe water in de puddingvorm.
Gooi het water er uit als je de pudding er in gaat doen. Maar niet afdrogen! (zo kun je de pudding makkelijker storten)

Weeg griesmeel en suiker af volgens hoeveelheden voor pudding op het pak.

Bereidingswijze

Doe de perzikken in de zeef en vang het vocht op in de pan. Snij de perzik in stukjes en leg apart
Doe de melk er bij en breng aan de kook.
Doe de suiker en de griesmeel bij de kokende melk in en blijf 5 minuten goed roeren. Zodra het mengsel weer kookt het gas terugdraaien.
De pan van het vuur halen en de stukjes perzik er door heen roeren.
Het geheel in de puddingvorm gieten.
Het plastic folie zachtjes op de pudding duwen en het geheel zo in de koelkast zetten. Door het plastic folie op de pudding te doen voorkom je een hard vel op de pudding.

Serveertip

Na het storten afgarneren met slagroom en stukjes perzik.
Eventueel een beetje gebrande amandelschaafsel strooien.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alb02
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top