Broodpudding met appel

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

300 gram oud witbrood - 1/2 liter melk -200 gram kristalsuiker - - pakje vanillesuiker - 5 eieren - 100 gram rozijnen -snuifje kaneel - 1 eetlepel vanillebloem - 1 stoofappel (bij gebrek jonagold.)

HULPMIDDELEN

Vuurvaste schotel.


Restje brood ? niets verloren , maak een heerlijk tussendoortje of nagerecht.

Bereidingswijze

Laat de melk warm worden en snijd intussen het brood in stukken.Voeg de suiker toe en het brood ; laat weken. Plet het hierna met een vork tot je een dikke brij verkrijgt.Voeg de rozijnen, kaneel, vanillebloem en de geklutste eieren toe. Giet de helft hiervan in een geboterde, vuurvaste schotel. Beleg het nu met in schijfjes gesneden appel. Dek af met de rest van het mengsel. Laat ongeveer 40 minuten bakken in een warme oven 190 graden.

Serveertips

Doorprik even met een breinaald om de gaarheid te controleren.
tip : ook met kleinere restjes brood kan je dit maken : pas gewoon de hoeveelheden en baktijd aan. Kan verschillende dagen bewaard worden.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fruittaartje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies