Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spaanse Spiesen

Door: molenmeisje

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


1 kleine varkenshaas 6 dikke plakjes choriso van 1cm een kwart rode en een kwart groene paprika halve ui in stukken olijfolie gerookte paprikapoeder (Vera) 2 el sherry


Verder heb je nodig


Deze paprikapoeder kun je o.a. krijgen bij Oil en Vinegar of gewoon uit Spanje meenemen.


Pikante spies voor op de BBQ of in de grillpan

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de varkenshaas in 8 flinke blokjes, snijd de paprika in 2x4 stukjes. Doe het vlees, de chorizo, de paprikastukjes, de ui en het paprikapoeder samen met een flinke scheut olie en de sherry in een koelkastdoosje en laat het geheel minimaal een uurtje marineren.

Bereidingswijze

Rijg het vlees, de choriso, de ui en de paprika afwisselend aan 2 grote spiesen. Rooster ze in de grillpan of op de BBQ. Let op dat de varkenshaas licht ros? blijft anders droogt het vlees uit.

Serveertip

Heerlijk met knapperig brood, een frisse tomatensalade en een goed glas wijn.



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top