Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Paprika-bloemkoolsoep met mascarpone

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


-1 kleine bloemkool (of 500 g bloemkoolroosjes uit de diepvries)
- 2 koppen paprikareepjes
- 2 aardappelen
- 2 eetl. mascarpone
- 1 ui
- 1 eetl. boter
- 1,5 L kippenbouillon (3 blokjes opgelost in 1,5 L heet water)
- peterselie
- peper en zout



Een prima soep, die naar meer smaakt.....

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Laat in een grote kookpan de boter smelten.
-Voeg de grof gehakte ui toe en laat enkele minuten stoven op een matig vuur.
- Voeg de paprikareepjes toe en laat enkele minuten meestoven.

-Overgiet met de kippenbouillon.

-Voeg de stukken bloemkool (hou 3 bloemkoolroosjes apart voor de afwerking) en de in blokjes gesneden aardappelen toe.

-Breng aan de kook, dek af en laat 25 min. koken.

Bereidingswijze

-Mix de soep fijn.
-Voeg de overgehouden, kleiner gesneden bloemkoolroosjes toe en laat 5 min. op een matig vuur doorkoken.

-Meng de mascarpone onder de soep.
-Klop eventueel op met een klopper.

-Breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

Garneer met fijngehakte peterselie.




Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top