Paprika-bloemkoolsoep met mascarpone

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

-1 kleine bloemkool (of 500 g bloemkoolroosjes uit de diepvries)
- 2 koppen paprikareepjes
- 2 aardappelen
- 2 eetl. mascarpone
- 1 ui
- 1 eetl. boter
- 1,5 L kippenbouillon (3 blokjes opgelost in 1,5 L heet water)
- peterselie
- peper en zout


Een prima soep, die naar meer smaakt.....

Voorbereiding

-Laat in een grote kookpan de boter smelten.
-Voeg de grof gehakte ui toe en laat enkele minuten stoven op een matig vuur.
- Voeg de paprikareepjes toe en laat enkele minuten meestoven.

-Overgiet met de kippenbouillon.

-Voeg de stukken bloemkool (hou 3 bloemkoolroosjes apart voor de afwerking) en de in blokjes gesneden aardappelen toe.

-Breng aan de kook, dek af en laat 25 min. koken.

Bereidingswijze

-Mix de soep fijn.
-Voeg de overgehouden, kleiner gesneden bloemkoolroosjes toe en laat 5 min. op een matig vuur doorkoken.

-Meng de mascarpone onder de soep.
-Klop eventueel op met een klopper.

-Breng op smaak met peper en zout.

Serveertips

Garneer met fijngehakte peterselie.


Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies