rabarbercrumble

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

Vanillestokje, 1 kg. rabarber, 250gr. suiker,
150gr. bloem, 125gr. hazelnoten, 75gr.harde boter.

Gebruik rabarber zo jong mogelijk, als de stengels nog dun en enigszins buigzaam zijn.
De jonge stelen kunt men direct verwerken, oudere wat stuggere stelen eerst even schillen......

HULPMIDDELEN

Ovenschaal, oven voor verwarmen op 180gr.


Voorjaar en rabarber horen bij elkaar!!!.
De lekkere stengels zijn in deze tijd van het jaar nog mooi rood en extra sappig.

Voorbereiding

Vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Rabarber in stukjes snijden. hazelnoten fijn hakken, boter in klontjes.

Bereidingswijze

Meng de rabarber met de 150gr. suiker en het vanillemerg.Schep dit mengsel in een ovenschaal.
Meng voor de kruimellaag de bloem 100gr..suiker en fingehakte noten en verkruimel de boter er met vingertoppen door.
Strooi de kruimellaag over de rabarber en bak de crumble ca. 30 minuten in midden van de oven.

Serveertips

Deze crumble smaakt extra lekker met toef lobbige geklopte slagroom.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ollie883


Smult is het tijdschrift van Smulweb met elk seizoen de nieuwste trends, interviews met bekende koks zoals Herman den Blijker en tips over supermarkt producten. Met Smult wordt koken lekkerder én leuker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen voorzien van minimaal 60 lekkere en maakbare recepten. Actie t/m 31 maart
Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Handig kook- , stoom- en afgietmandje dat in iedere pan past.

van 23,95
Alleen vandaag 14,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies