rabarbercrumble

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

Vanillestokje, 1 kg. rabarber, 250gr. suiker,
150gr. bloem, 125gr. hazelnoten, 75gr.harde boter.

Gebruik rabarber zo jong mogelijk, als de stengels nog dun en enigszins buigzaam zijn.
De jonge stelen kunt men direct verwerken, oudere wat stuggere stelen eerst even schillen......


HULPMIDDELEN

Ovenschaal, oven voor verwarmen op 180gr.


Voorjaar en rabarber horen bij elkaar!!!.
De lekkere stengels zijn in deze tijd van het jaar nog mooi rood en extra sappig.

Voorbereiding

Vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Rabarber in stukjes snijden. hazelnoten fijn hakken, boter in klontjes.

Bereidingswijze

Meng de rabarber met de 150gr. suiker en het vanillemerg.Schep dit mengsel in een ovenschaal.
Meng voor de kruimellaag de bloem 100gr..suiker en fingehakte noten en verkruimel de boter er met vingertoppen door.
Strooi de kruimellaag over de rabarber en bak de crumble ca. 30 minuten in midden van de oven.

Serveertips

Deze crumble smaakt extra lekker met toef lobbige geklopte slagroom.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ollie883


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies