Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

rabarbercrumble

Door: ollie883

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


Vanillestokje, 1 kg. rabarber, 250gr. suiker,
150gr. bloem, 125gr. hazelnoten, 75gr.harde boter.

Gebruik rabarber zo jong mogelijk, als de stengels nog dun en enigszins buigzaam zijn.
De jonge stelen kunt men direct verwerken, oudere wat stuggere stelen eerst even schillen......


Verder heb je nodig


Ovenschaal, oven voor verwarmen op 180gr.


Voorjaar en rabarber horen bij elkaar!!!.
De lekkere stengels zijn in deze tijd van het jaar nog mooi rood en extra sappig.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Rabarber in stukjes snijden. hazelnoten fijn hakken, boter in klontjes.

Bereidingswijze

Meng de rabarber met de 150gr. suiker en het vanillemerg.Schep dit mengsel in een Ovenschaal.
Meng voor de kruimellaag de bloem 100gr..suiker en fingehakte noten en verkruimel de boter er met vingertoppen door.
Strooi de kruimellaag over de rabarber en bak de crumble ca. 30 minuten in midden van de oven.

Serveertip

Deze crumble smaakt extra lekker met toef lobbige geklopte slagroom.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ollie883
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top