kalfsragout pasteitjes

  • Frans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 pasteibakjes,500gr. kalfvlees, 1 wortel, 1 prei halve knolselderij, 1 ui, 1 kruidenboeketje
(tijm, rozemarijn, salie, laurier), 50 gr. boter, 40gr. bloem, 1 dl. witte wijn, 1 dl, room, 250gr. kleine champignons, zout en vers gemalen peper, 2 eetlepels peterselie.


Het is een zeer klassiek recept maar o zo lekker. Bouillon kan men een dag van tevoren maken, dan is het pasteitje zo gemaakt.......

Voorbereiding

Verwarm de oven op 60gr.celcius om op het laatste moment de pasteitjes krokant te bakken.
Snijd het kalfsvlees in stukjes (niet te groot)
Maak de groenten schoon en snijd deze in stukjes.
De bouillon: breng 1.5 liter water met het vlees, groenten en kruidenbuiltje aan de kook en laat het trekken en garen in 1 tot 1.5 uur. Giet de bouillon door een zeef en haal het vlees eruit.
Champignons schoon borstelen, peterselie fijn snijden.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan en voeg hierbij de bloem. Voeg al roerende de bouillon toe vervolgens de witte wijn, de room en de champignons. Doe de stukjes vlees erbij en laat geheel tien munuten zachtjes sudderen.
Breng het op smaak met zout en de versgemalen peper en roer de helft van de peterselie erdoor. Zet de krokante pasteitjes op een bord en schep de vulling erin. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Serveertips

Men kan dit gerecht gebruiken als een voorgerechtje maar ook zomaar iets als een tussendoortje...

Eet smakelijk!!!

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies