kalfsragout pasteitjes

  • Frans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 pasteibakjes,500gr. kalfvlees, 1 wortel, 1 prei halve knolselderij, 1 ui, 1 kruidenboeketje
(tijm, rozemarijn, salie, laurier), 50 gr. boter, 40gr. bloem, 1 dl. witte wijn, 1 dl, room, 250gr. kleine champignons, zout en vers gemalen peper, 2 eetlepels peterselie.


Het is een zeer klassiek recept maar o zo lekker. Bouillon kan men een dag van tevoren maken, dan is het pasteitje zo gemaakt.......

Voorbereiding

Verwarm de oven op 60gr.celcius om op het laatste moment de pasteitjes krokant te bakken.
Snijd het kalfsvlees in stukjes (niet te groot)
Maak de groenten schoon en snijd deze in stukjes.
De bouillon: breng 1.5 liter water met het vlees, groenten en kruidenbuiltje aan de kook en laat het trekken en garen in 1 tot 1.5 uur. Giet de bouillon door een zeef en haal het vlees eruit.
Champignons schoon borstelen, peterselie fijn snijden.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan en voeg hierbij de bloem. Voeg al roerende de bouillon toe vervolgens de witte wijn, de room en de champignons. Doe de stukjes vlees erbij en laat geheel tien munuten zachtjes sudderen.
Breng het op smaak met zout en de versgemalen peper en roer de helft van de peterselie erdoor. Zet de krokante pasteitjes op een bord en schep de vulling erin. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Serveertips

Men kan dit gerecht gebruiken als een voorgerechtje maar ook zomaar iets als een tussendoortje...

Eet smakelijk!!!

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ollie883
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies