Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Visrecept (slank)

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

  • 1 blik tomatenblokjes (425 g)
  • 2 tenen knoflook. (ik heb er 4 gebruikt maar dat hangt van je smaak af)
  • Bleekselderij (ik heb 6 stengels voor 2 pers. gebruikt).
  • 1 flinke scheut Worcestershiresaus.
  • Een klein beetje chilipoeder, (of Cayennepeper).
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
  • 2 rode uien.
  • 300 g kabeljauw of andere witvis.
  • 200 g Kant en klare aardappelschijfjes (dieet portie is 100 g aardappel p.p.)
  • 200 ml kaassaus (bvb. Knorr of Maggi)
  • Eventueel wat verse of gedroogde kruiden ik heb nog wat (gedroogde) dragon toegevoegd.


HULPMIDDELEN

Koekenpan,Ovenschaal,Oven.

Visrecept slank

Doe het over in een ovenvaste schaal

Verdeel de uienringen erover

Leg de vis erop

Lepel de saus over de vis

Aardappelschijfjes over de saus en wat geraspte kaas erover


Dit is een lekkere ovenschotel, makkelijk te maken en bovendien een slankgerecht. Het hele gerecht (dus met de aardappelen en kaassaus). bevat slechts 385 cal. p.p. Mocht je niet op dieet zijn kan je altijd meer aardappels nemen!
Het is voor 2 personen maar kan verminderd of vermeerderd worden. Ik ben geen fan van kant en klare pakjes en zakjes, ik maak liever zelf mijn eigen kaassaus, mijn eigen aardappelschijfjes enz. maar… soms komt het wel eens van pas (haast ). Dan maak ik weleens gebruik van een pakje of zakje. De laatste tijd wordt dat steeds minder omdat ik meer tijd heb om mijn maaltijden te bereiden maar omdat dit recept uit `de oude tijd` stamt heb ik dit recept aangehouden.
Ik heb deze keer (15.01.2012) `Yellow Sole vis ` (diepvries AH) gebruikt, het was wel lekker maar kabeljauw, koolvis of roodbaars vind ik lekkerder.

Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 200°C
  • Als je bevroren vis hebt eerst laten ontdooien.(in de koelkast)
  • Kook de aardappelschijfjes ( gaatjes prikken en zakje in magnetron) en laat nagaren in de verpakking.
  • Schil de bleekselderij met een dunschiller en snij in vrij kleine reepjes
  • Snijdt de rode uien in ringen.

Bereidingswijze

  • Doe de tomaten uit blik in een pan en pers de knoflook erboven uit.
  • Voeg de Worcestershiresaus, bleekselderij , zout en versgemalen peper toe.
  • Laat dit 8-10 minuten zachtjes pruttelen.(roer af en toe).
  • Terwijl de tomaten met bleekselderij op het gas staan maak je de kaassaus.
  • Maak het met meer water als op het pakje staat, je ziet zelf wel of het meer vloeibaar wordt.
  • Als het tomaten/selderij prutje klaar is (proef even of er voldoende kruiden inzitten) lepel je het over in een ovenvaste schaal. (Je kan het eventueel iets binden met wat allesbinder).
  • Verdeel de uienringen eroverheen.
  • Dan de vis erop, maal nog wat verse peper over de vis.
  • Leg de aardappelschijfjes op de vis.
  • Giet de kaassaus erover.
  • Schuif in het midden van de oven.
  • Na 25 minuten is je gerecht klaar.

Serveertips

Schaaltje rauwkost erbij..;-)

Bron

Slankclub recept



Leuk recept? Deel het
Reacties (29)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top