Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Savooikoolsoep met kaas

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


-1 savooi,
-2 uien,
-4 sneetjes brood,
-150g belegen kaas,
- 1,5l bouillon,
- 50g boter,
-peper, zout,
-komijnpoeder,
- 1eetl bloem,
-1 rode ui in ringen,
-250g reepjes spek.





Hartige soep die makkelijk te bereiden is

Ontdek meer:

Voorbereiding

-De savooikool schoonmaken, ze fijnschaven en met de grofgehakte uien aanfruiten in de boter.
-Kruiden met peper, zout en komijnpoeder, bestuiven met bloem, doorroeren.
-Overgieten met de bouillon en aan de kook brengen.

Bereidingswijze

-Ongeveer 15 min laten doorkoken en pureren met de staafmixer.
-Het geroosterde brood met de kaas beleggen en laten smelten in de oven.
-De spekreepjes bakken zonder vetstof.

Serveertip

-Een snee kaasbrood in een diep bord schikken, de soep erover schenken en bestrooien met de spekreepjes



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top