Vlaams stoofpotje

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

*30 gram boter *600 gram runderlappen, in blokjes *4 sjalotjes, in vieren *1 flesje Belgisch bier (Gueuze) *2 sneden bruin brood, zonder korst *2 el mosterd *2 laurierblaadjes *1 winterwortel, in halve plakken *400 gram witte kool, in grove stukken *500 gram aardappelen, geschild in stukjes van ca. 3 cm *zout en peper *1 el maizena


Bereidingswijze

In braadpan boter verhitten en hierin vlees rondom lichtbruin bakken. Sjalotjes toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Bier in pan schenken en zoveel warm water toevoegen dat vlees onder staat.
Brood met mosterd bestrijken en met laurierblaadjes in pan bij vlees doen. Pan afdekken en vlees ca. 2 uur zachtjes koken.
Wortel, kool en aardappelen toevoegen en gerecht in nog 30-60 minuten gaar laten worden, af en toe omscheppen. Op smaak brengen met zout, peper en mosterd. Maizena losroeren met 3 el water en braadvocht ermee binden.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van monie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies