Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gefrituurde bloemkool

  • Nederlands Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 bloemkool
zout
paneermeel
2 eieren
aromat
kruiden b.v gedroogde peterselie, basilicum, kerrie, wat je zelf lekker vind
olie om te frituren



Voorbereiding

Kook de bloemkoolroosjes in water met wat zout, de roosjes moeten wel stevig blijven, giet af en laat afkoelen.

Bereidingswijze

Kluts de eieren en doe dit in een diep bord.
Meng de paneermeel met de kruiden.
Verhit ondertussen de olie in een pan gebruik zoveel olie zodat de roosjes erin drijven.
Wentel de roosjes eerst door het ei, en dan door het paneermeel en herhaal dit nog een keer.
Bak de roosjes mooi goudbruin en knapperig.

Serveertips

Heerlijk met een kaassausje.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldredactie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontdek culinair Nederland van 12-14 februari in Utrecht! Bekende koks koken en presenteren live, er zijn wijn- en bierproeverijen, workshops en beleef de Academy for Masterchefs. Mis het niet en krijg nu via Smult 2 kaarten voor slechts € 15 (50% korting!) … Lees verder »

Eenvoudig koken met een prachtige presentatie: dát is The New Easy van Donna Hay. Nu cadeau bij Smult: samen van € 49,75 voor € 29,95! »… Lees verder »

Top