Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spaetzle

Door: novemberrain18

  • Oostenrijks Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


500 gram bloem, 5 eieren, 1 afgestreken tl. zout, 150 tot 250 ml (mineraal) water **
scheut olie voor in het deeg ***
scheut olie voor in het kookwater
** Met mineraalwater wordt het deeg luchtiger,
*** eventueel een scheutje olie door het deeg roeren.
Sommige recepten gebruiken melk ipv water


Verder heb je nodig


Een goede Keukenmachine of een mixer is wel erg handig om een mooi glad deeg te krijgen. Maar eigenlijk met het met een houten lepel


Dit recept heb ik van internet : Spaetzle is een verse pasta die je tegenkomt in (zuid) Duitsland, Oostenrijk, de Elzas(knepfle) en Zwitserland (spetzli, knupfli).

Ontdek meer:

Voorbereiding

In de betere keukenwinkels in Nederland en in warenhuizen in Duitsland zijn handige hulpmiddelen te koop om Spaetzle te maken, zoals de Spaetzle Hobel en de Spaetzle Blitz van Fissler. Deze laatste is een ronde platte schaal met ronde gaatjes van ca 0,75 cm. Deze zet je op een pan met kokend water en met de bijgeleverde spatel wrijf je frummeltjes deeg door de gaatjes rechtstreeks het kokende water in

Bereidingswijze

Zeef het meel boven de kom, en doe alle ingredi?nten bij elkaar. Begin echter eerst met de helft van het water. En roer net zo lang tot je een mooi glad deeg hebt. Het moet van je lepel af blijven glijden en je moet grote bellen krijgen bij het kloppen van het deeg.
Breng een grote pan met ca 4 l water op met een lepel olie aan de kook. Maak de Spaetzle met de Spaetzle-hobel of Spaetzle-Blitz direkt boven de pan, of snijdt ze met de hand en laat ze koken tot ze boven komen drijven

Serveertip

Serveer ze met een klontje boter en evt verse groene kruiden en of geraspte kaas. Lekker als bijgerecht bij bv Geschnetzeltes of ipv pasta.
Ook zalig bij goulash en wildragouts



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top