Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Amuse: tartaar van heilbot met ossenhaas

Door: thea_g

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


200 gr. ossenhaas, licht aangevroren, in dunne plakjes - 2 dl. slagroom - 1 tl. limoenrasp - 100 gr. venkel, met groen, fijngesneden - 150 gr. (liefst dagverse) heilbot- of kabeljouwfilet, heel fijn gesneden - zout,witte peper - 1 tl. limoensap - 2 tl. kaviaar of imitatiekaviaar -


Verder heb je nodig


6 minischoteltjes


De milde smaken van vis en vlees overheersen elkaar niet in dit prachtige gerechtje. De heilbot en ossenhaas moeten wel supervers zijn om ze rauw te kunnen serveren.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kan 1/2 dag tot minimaal 1/2 uur van tevoren ;
Breng de room met het limoenrasp en de venkel langzaam aan de kook en laat zachtjes ca. 8 minuten koken. Zeef de room en laat afkoelen. Breng de room op smaak met zout en peper. Breng de vis heel licht op smaak met zout en peper en een paar druppels limoensap. Zet alles koel weg tot gebruik.

Bereidingswijze

Begin ca. 10 minuten van tevoren:
Leg het vismengsel in kleine bergjes op de kleine schoteltjes. Schep op elk een flinke lepel room. Leg daarop een mooi plakje ossenhaas en garneer met wat kaviaar. ( De smaak van imitatiekaviaar is niet te vergelijken met de echte kaviaar)

Serveertip

Serveer direkt.
Uit Tip Culinair 13 2003, delicatessenmenu van Pascal Jahij



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thea_g
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top