Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Appelflap
  5. Appelflap

Appelflap

Door: tuxie

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-03-2006

Ingrediënten 4 personen


- 4 stukken bladerdeeg (grootte naar keuze)
- 4 lepels appelmoes met kaneel (vers of uit pot)
- 1 eigeel
- bloemsuiker



Wie lust er nu niet een lekker appelflapje? Deze kan je zelf maken ... 4 grote? 8 kleintjes? 4-uurtje voor de kids? Ze zijn makkelijk en snel klaar!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Indien het bladerdeeg uit de diepvries komt, laten ontdooien.
Oven voorverwarmen op 180?C.

Bereidingswijze

Snij het bladerdeeg ovaal of vierkant.
Leg een lepel appelmoes op het deeg en plooi het deeg vervolgens dicht.
Druk goed aan aan de kantjes en smeer aan de bovenkant in met losgeklopt eigeel.
Bak de flappen in de oven op 180?C gedurende een 10-tal minuten.
Uit de oven halen en rijkelijk bestrooien met bloemsuiker.
Terug in de oven zetten tot de flappen mooi goudgeel zijn.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tuxie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top