Appelflap

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 4 stukken bladerdeeg (grootte naar keuze)
- 4 lepels appelmoes met kaneel (vers of uit pot)
- 1 eigeel
- bloemsuiker


Wie lust er nu niet een lekker appelflapje? Deze kan je zelf maken ... 4 grote? 8 kleintjes? 4-uurtje voor de kids? Ze zijn makkelijk en snel klaar!

Voorbereiding

Indien het bladerdeeg uit de diepvries komt, laten ontdooien.
Oven voorverwarmen op 180?C.

Bereidingswijze

Snij het bladerdeeg ovaal of vierkant.
Leg een lepel appelmoes op het deeg en plooi het deeg vervolgens dicht.
Druk goed aan aan de kantjes en smeer aan de bovenkant in met losgeklopt eigeel.
Bak de flappen in de oven op 180?C gedurende een 10-tal minuten.
Uit de oven halen en rijkelijk bestrooien met bloemsuiker.
Terug in de oven zetten tot de flappen mooi goudgeel zijn.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tuxie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies