Appeltaart met noten

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

1 citroen
4 eieren
6 jonagold
200 gr. suiker
150 gr. bloem
25 gr. boter
100 gr. hazelnoot, gepelde

HULPMIDDELEN

Een keukenmachine, een koekenpan, een bord, een citruspers, een mixer, een kom en een springvorm van 24 centimeter.


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Hak de hazelnoten in de keukenmachine fijn en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Laat de noten op een bord afkoelen. Schil de appels en snijd ze in plakjes. Pers de citroen uit. Splits de eieren.

Klop de dooiers met drievierde van het suiker met de mixer tot een cr?mekleurige massa. Voeg druppelsgewijs het citroensap toe. Schep de bloem er in gedeelten door. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en schep ze luchtig door het beslag. Schep ook de noten voorzichtig door het beslag. Vet de springvorm in. Schenk de helft van het beslag erin. Leg de helft van de appelplakjes erop. Verdeel de rest van het beslag erover en schik de rest van de appelplakjes erop. Smelt de boter en bestrijk de taart ermee. Strooi de rest van de suiker erover. Bak de taart in de oven in ruim 5 kwartier goudbruin en gaar.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies