Appeltaart met noten

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

1 citroen
4 eieren
6 jonagold
200 gr. suiker
150 gr. bloem
25 gr. boter
100 gr. hazelnoot, gepelde


HULPMIDDELEN

Een keukenmachine, een koekenpan, een bord, een citruspers, een mixer, een kom en een springvorm van 24 centimeter.


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Hak de hazelnoten in de keukenmachine fijn en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Laat de noten op een bord afkoelen. Schil de appels en snijd ze in plakjes. Pers de citroen uit. Splits de eieren.

Klop de dooiers met drievierde van het suiker met de mixer tot een cr?mekleurige massa. Voeg druppelsgewijs het citroensap toe. Schep de bloem er in gedeelten door. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en schep ze luchtig door het beslag. Schep ook de noten voorzichtig door het beslag. Vet de springvorm in. Schenk de helft van het beslag erin. Leg de helft van de appelplakjes erop. Verdeel de rest van het beslag erover en schik de rest van de appelplakjes erop. Smelt de boter en bestrijk de taart ermee. Strooi de rest van de suiker erover. Bak de taart in de oven in ruim 5 kwartier goudbruin en gaar.

Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen4


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies