Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Amuse van carpaccio met pesto

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

75 gr. groene pesto - 1 el. groene olijven zonder pit - zout,peper - 20 heel dunne plakjes ossenhaas - 2 el. pijnboompitten - 40 gr. pecorino-kaas, dungeschaafd - basilicum


HULPMIDDELEN

Keukenmachine - koekenpan - amuselepels


Kleine plakjes vlees. De pijnboompitten maken het hapje een beetje krokant.

Bereidingswijze

Kan 2 uur van tevoren:
Pureer de pesto met de olijven en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk het vlees dun met het pestomengsel en vouw de plakjes 2 x dubbel. Leg op elke lepel 2 opgevouwen plakjes vlees. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge Koekenpan en laat ze op en bord afkoelen. Strooi ze samen met de geschaafde kaas over de carpaccio. Garneer met basilicum.

Serveertips

Leg de lepels rondom op een bordje. Leg basilicum in het midden.
Uit Libelle 2004



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thea_g
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top