Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Janssens verleiding

Door: ladypeach

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


De goeie boter zoals ze zeggen, ansjovisfilets (de verse) , ajuinen , aardappelen, knoflook en room 3dl


Verder heb je nodig


En overschotel, rasp


Dit is een recept die heel oud is, van een beroemde componist.Na elk concert dat hij gaf, nam hij enkele toeschouwers mee naar zijn huis en kookte zijn lievelingsgerecht, LEKKER!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vet de overschotel in met de boter

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en rasp ze fijn, snijd de ansjovisfilets in 4 (in de lengte), snijd 2 grote ajuinen in ringen.Vul de ovenschotel afwisselend met de aardappel, ajuinringen, ansjofilets, geperste look en peterselie.Zorg er zeker voor dat je eindigd met aardappelen.Giet de helft van de room over de overschotel en plaats de schotel voor 35-40 min in een 200?c voorverwarmde over. Giet dan de rest van de room erover met hier en daar een klontje boter en plaats nog eens 20-25 min in de oven. Klaar!

Serveertip

Serveer het als een stuk taart op een bord , maak misschien een pesto van peterselie (olijfolie, verse peterselie en was pijnboompitten) en giet in een cirkel rond (of zoals je zelf wil) het stuk "taart". Garneer nog met wat verse peterselie. Smakelijk



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ladypeach
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top