Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

zelfgemaakte chips uit de oven

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 grote aardappelen, 2 el zonnebloemolie, zout/paprika, bakpapier


Zelfgemaakte chips zout & peper

Lekker vooral voor de kinderen.voor 4 personen. Uit Boodschappen maart 2006

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.**
Schil de aardappels. Was ze en dep ze droog. Schaaf met een duschiller of kaasschaaf hele dunne schijfjes.

Bereidingswijze

Bekleed de bakplaat of braadslede met bakpapier. ***

Verdeel de aardappelschijfjes zo over het bakpapier dat ze niet op elkaar liggen. ****
Bestrijk ze met olie en strooi er wat zout of paprikapoeder over.*****

Laat ze 15-20 minuten in het midden van de oven goudbruin worden.*******

Draai ze eventueel even om met de keukentang (dit is wel aan te raden)

Serveertips

Serveer er een lekkere dipsaus bij



Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tommy_1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top