Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Stamppot met spruitjes, spek, ui, champignons, rookworst en

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

300 g aardappels
200g spruitjes
100 g spekreepjes
1 ui gesnipperd
2 t knoflook geperst
1 doosje kastanje champignons
1/2 rookworst
1 gerookte kipfilet


HULPMIDDELEN

Wok

Prima recept en erg lekker !!

Ger1958


Heel bijzondere geroerbakte Stamppot

Voorbereiding

Kook de geschilde aardappels en maak er een puree van.
Kook de spruitjes gaar.
Verwarm de rookworst 20 minuten in warm water.
Snipper de ui en pers de teentjes knoflook uit.
Snij de champignons in blokjes de kipfilet in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Bak de spekreepjes in de wok krokant.
Doe de ui en knoflook erbij, bak deze glazig.
De kipfilet toevoegen en nog even roerbakken.
Voeg de champignons, de gare spruitjes en de
rookworst in halve plakjes gesneden toe.
Roerbak dit nog even.
Spatel de puree door het wokgerecht, zodat het een grof karakter blijft houden en niet fijn gestampt is.

Serveertips

Lekker met zelf gemaakte jus.
Nog wat extra rookworst of sla- of blindevinken



Leuk recept? Deel het
Reacties (42)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aurora_borealis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top