Hollandse hachee

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 500 gram hacheevlees in blokjes gesneden
- 500 gram ui, grof gesneden
- Bouillon
- 1 laurierblad
- 2 kruidnageltjes
- Peperkorrels
- 1 eetlepel appelstroop
- 40 gram bloem
- 2 eierdopjes azijn
- 150 gram boter
- Zout en peper
- Eventueel ma?zena om te binden

HULPMIDDELEN

- Grote braadpan om te stoven


Een heerlijk recept voor echte Hollandse hachee. Neem hiervoor wel even de tijd, want de hachee moet enkele uren zachtjes stoven! Is gemaakt in het SBS programma de tuinruimers.

Bereidingswijze

Bestrooi de blokjes vlees met zout en peper, bestuif het daarna met wat bloem. De bloem geeft een mooie kleur aan het vlees, zorgt ervoor dat het vlees sappig blijft en zorgt voor het binden van de saus. Laat de boter in de pan bruin worden en bak hierin het vlees mooi donkerbruin. Bedek het vlees met de uien. Vervolgens betrooi je dit geheel met een beetje bloem en voeg je de bouillon toe. Doe nu de azijn, het laurierblad, de kruidnagel, peperkorrels en de appelstroop in de pan. Laat dit geheel enkele uren zachtjes doorstoven tot het vlees zacht is. Blijf wel af en toe even roeren. Breng het geheel op smaak met peper en zout of met wat aroma, zoals sojasaus of ketjap, als u het pittiger wilt.

Serveertips

Serveer de hachee met aardappelpuree en rode kool en/of andijvie en natuurlijk appelmoes! Je kunt de aardappelpuree net dat beetje extra geven door er olijfolie en geraspte kaas door te mengen en het even in de oven doen voor een krokant korstje. Een lekker stuk vlees is belangrijk bij hachee omdat het de basis vormt van het gerecht. Koop dus een lekker goed stuk met een klein laagje vet. Snijd het vlees altijd met de draad mee, anders wordt het taai. Voor een echte Hollandse hachee is de verhouding van het vlees en uien gelijk. Als je meer vlees wenst, kun je de uien naar eigen smaak verminderen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hgerard

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De bekers hebben een inhoud van 400 ml.

van 38
Alleen vandaag 24,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Op zoek naar inspiratie voor het meest bijzondere diner van het jaar? Met deze verzameling kerstrecepten zet je een geslaagd menu op tafel. … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies