Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

RAPEN EN SCHRAPEN

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

4 dik snye brood (wit) korsies afgesny -
500ml melk -
1 blik geroomde suikermielies(mais) van 410g -
1 blik weense worsies(knakworst) van 375g gedreineer en fyngesny of koue ham(2 koppies fyngesny) -
3 eiers geklits -
5ml mosterdpoeier -
sout en peper na smaak -
15ml gerasperde ui -
25ml fyngekapde pietersielie -
100g (250ml) gerasperde kaas



Raap en skraap (dis nou my soort kos, die) met 'n mengsel van verskillende soort vleis

Bereidingswijze

Stel oond op180?C (350?F). Week brood in kookmelk en roer fyn met vurk. Roer res van bestandele behalwe helfte van kaas bo-oor en bak 40 minute. Dun skyfies tomatie kan bo-op kaas geplaas word en dan met aromat gegeur word voordat dit in die oond geplaas word.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suid-afrika
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top