Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. ouderwetse groentebouillon

ouderwetse groentebouillon

Door: receptenpetra

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-02-2006

Ingrediënten


* 1-2 winterwortels in enkele grote stukken gesneden;
* 1/4 knolselderij, schoongemaakt en idem in stukken ; * 1 ui, schoongemaakt maar heel ; * stuk prei (mag heel blijven) ; *2-3 knoflooktenen ; * bos selderij ; * klein bosje peterselie ; * 1 tomaat, heel (hoeft niet, mag wel) ; * zout naar smaak, kan ook later toegevoegd worden ; * paar peperkorrels ; * 2-4 verse salieblaadjes ; * (eventueel) wat koreanderzaadjes ; * als je het kan krijgen: een klein handje wijnruit ; * en natuurlijk water!


Verder heb je nodig


Ik gebruik de snelkookpan, maar een goede en lekker grote soeppan is prima, alleen wat langer op het vuur, maar je geniet van de bouillongeur!


De (vegetarische) basis voor alle groentesoepen. Ook heerlijk om zo, als bouillon, te eten/drinken.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Afgezien van het schoonmaken van de ingredi?nten, niets.

Bereidingswijze

In de soeppan alle ingredienten doen zoals boven aangegeven, vervolgens water erbij tot de hoeveelheid zoals je die wilt hebben. Bouillon moet trekken, niet koken, zie mijn oma altijd en daar had ze gelijk in! Dus, wel even op hoog vuur het water aan de kook brengen, maar vervolgens op een heel zacht pitje lekker laten garen, mag best langer! dan een uur. Bij vleesbouillon laat je de ingredi:enten vaak uren trekken, bij groentebouillon mag dit wel korter maar nooit te kort!

Serveertip

Ik bewaar de bouillon in bekers/bakken van 1/2 of 1 liter in de vriezer; grijp ik nooit mis als ik weer een groentesoep wil maken. Maar ook heerlijk als basis voor echte eigengemaakte tomatensoep (zie ook mijn site), of heerlijke pompoensoep of sauzen! Genieten maar!



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van receptenpetra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top