ouderwetse groentebouillon

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

* 1-2 winterwortels in enkele grote stukken gesneden;
* 1/4 knolselderij, schoongemaakt en idem in stukken ; * 1 ui, schoongemaakt maar heel ; * stuk prei (mag heel blijven) ; *2-3 knoflooktenen ; * bos selderij ; * klein bosje peterselie ; * 1 tomaat, heel (hoeft niet, mag wel) ; * zout naar smaak, kan ook later toegevoegd worden ; * paar peperkorrels ; * 2-4 verse salieblaadjes ; * (eventueel) wat koreanderzaadjes ; * als je het kan krijgen: een klein handje wijnruit ; * en natuurlijk water!


Tip van HAK: 1 pot Bonenmix Kapucijners, Bruine & Witte Bonen
HULPMIDDELEN

Ik gebruik de snelkookpan, maar een goede en lekker grote soeppan is prima, alleen wat langer op het vuur, maar je geniet van de bouillongeur!


De (vegetarische) basis voor alle groentesoepen. Ook heerlijk om zo, als bouillon, te eten/drinken.

Voorbereiding

Afgezien van het schoonmaken van de ingredi?nten, niets.

Bereidingswijze

In de soeppan alle ingredienten doen zoals boven aangegeven, vervolgens water erbij tot de hoeveelheid zoals je die wilt hebben. Bouillon moet trekken, niet koken, zie mijn oma altijd en daar had ze gelijk in! Dus, wel even op hoog vuur het water aan de kook brengen, maar vervolgens op een heel zacht pitje lekker laten garen, mag best langer! dan een uur. Bij vleesbouillon laat je de ingredi:enten vaak uren trekken, bij groentebouillon mag dit wel korter maar nooit te kort!

Serveertips

Ik bewaar de bouillon in bekers/bakken van 1/2 of 1 liter in de vriezer; grijp ik nooit mis als ik weer een groentesoep wil maken. Maar ook heerlijk als basis voor echte eigengemaakte tomatensoep (zie ook mijn site), of heerlijke pompoensoep of sauzen! Genieten maar!


Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een LG LED televisie (3x), Tefal-pannenset (10x), Princess VitaPure (3x) of Philips Senseo Original (5x)!

Stem en win »
Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van receptenpetra


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies