Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pikante kip (dit is een slank recept)

  • Engels Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

De maten zijn afgestreken eetlepels (Maar ik heb behoorlijk grote eetlepels)
1 el hot curry poeder
1 el gemberpoeder
1 el Gemalen komijn (djinten).
1 halve el pittige mosterd (of 1 tl mosterdpoeder)
2 el. Abrikozenjam
5 -6 el. Worcestershire sauce (inderdaad zoveel maar je kunt minder nemen)
3-4 el. Citroensap
2 -3 el. tomatenpuree.
Vers gemalen zwarte peper (± 2 tl)
2 -4 tenen knoflook uitgeperst (meer of minder naar smaak ik nam er 4)
2 el. zonnebloem of olijfolie (of van beiden 1 el)
4 kipfilets
Eventueel zout


HULPMIDDELEN

Ovenschaal, oven, mes, aluminiumfolie.
Zet alle ingrediënten die je nodig hebt van te voren klaar, dan is je marinade snel gemaakt!

Pikante kip

Ingredi�nten

Mix de kruiden + jam en olie

Snij de kipfilets diagonaal in

Verdeel � de helft in de ovenschaal leg de kipfilets erop

Zorg dat de filets goed bedekt zijn met de marinade.

Na 30 minuten heerlijke sappige kipfilets


Dit is een heerlijk pittig kipgerecht. In het (oorspronkelijk Engelse recept ) staat; "De zalige marinade maakt dat de kip een gouden korstje krijgt en bij het proeven van de binnenkant zal het water in je mond komen het is zacht en pittig!" Wauw! En omdat ik las dat het maar 210 cal. p.p.. heeft moest ik het natuurlijk proberen! Je kunt dit nog pittiger maken als je wat chili of andere pittige kruiden toevoegt maar voor ons is het pittig genoeg. Vandaag (11.01.2012) weer eens gemaakt, de marinade was vrij dik, waarschijnlijk door de mosterdpoeder die ik gebruikt heb (schoot wat uit met de lepel) maar de smaak was perfect dus de volgende keer leng ik het wat aan met water. Tip De marinade heb ik gemaakt voor 2 dikke kipfilets (bij elkaar 550 gram). Heb je 4 flinke filets maak  dan een dubbele hoeveelheid marinade. 

Bereidingswijze

Voorbereiding
1. Verhit de oven voor op 190ºC. Hete lucht oven 170ºC.
2. Snij de kipfilets diagonaal in (ongeveer 5 mm diep dit is om de marinade beter op te laten nemen).
3.Mix de curry poeder, gember, mosterd, komijn, abrikozenjam, tomatenpuree, Worcestershire sauce, olie, citroensap en knoflook plus olie in een kom en roer zodat alles goed vermengd is.
4. Verdeel ongeveer de helft in de Ovenschaal leg de kipfilets erop en dan de rest van de marinade erop.
5. Wrijf met een lepel eroverheen zodat de filets goed bedekt zijn met de marinade.
6. Strooi er peper naar smaak over en dek af met folie.
7. Laat dit minstens een uur in de koelkast afgedekt marineren. (Je kan dit ook smorgens al doen).
8. Haal dit ongeveer 20 minuten voordat de kip in de oven gaat uit de koelkast zodat het niet ijskoud in de oven gaat.(wordt het taai)

In het oorspronkelijk recept van mijn vriendin staat het iets anders je moet dan namelijk de kip uit de marinade nemen en zo in de oven zetten (voor het krokante korstje) maar dat doe ik niet.
Ik doe het op deze manier;
Bereidingswijze
1. Zet de ovenschaal (onafgedekt) in de voorverwarmde oven voor 15 minuten.
2. Na 15 minuten de kip keren en de ovenschaal afdekken voor nog eens 15 minuten.
3. De kip zal dan geen krokant korstje krijgen maar je weet niet wat je proeft want de kip is zo mals dat je het weg kan zuigen.
(deze oventijd is dus voor de dikke filets, voor dunne filets zal je de oventijd moeten verminderen.)

Serveertips

Wij eten dit soms met Pita brood en een salade. Of met Naanbrood bruine (of witte) rijst en een salade. Ook lekker zijn sperzieboontjes of snijbonen die je kookt en dan de marinade (die met de kip in de oven geprutteld heeft) over de gare boontjes giet. Rijst of aardappeltjes erbij en smullen maar. De laatste keer (11.01.2012) heb ik foto`s erbij geplaatst. Wij hebben het gegeten met Basmati-rijst, sperziebonen en wat gebakken ui, knoflook, paprika en champignons. De smaak was weer verrukkelijk!
Let op!!Bij de bereidingstijd is niet de marinadetijd bij inbegrepen dus houd daar rekening mee. Ik heb geen zout gebruikt bij dit recept, dat vond ik niet nodig, maar smaken verschillen en zout kan je altijd nog toevoegen.

Bron

Engelse vriendin maar aangepast naar eigen smaak.



Leuk recept? Deel het
Reacties (123)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top