Vlaamse stoofkarbonaden met Maredsousbier

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen


Ingredi?nten voor 4 personen:
800 g rundstoofvlees
2 grote uien, in ringen
2 teentjes knoflook, in kleine stukjes
1 el paprikapoeder
1 laurierblad
1 flesje Maredsous bruin 33 cl
een handvol verse gesnipperde peterselie
boter
enkele zwarte peperkorrels en wat zout


-



Een aparte overheerlijke smaak !!!!

Bereidingswijze

- Bak de stoofkarbonaden mooi aan in boter, kruid met wat zout en strooi er de paprika over, meng goed onder elkaar.
- Strooi er de ui en knoflook over en voeg ook het laurierblad en de peperkorrels toe. Giet tenslotte het bier over het vlees, meng nog even goed onder elkaar.
- Draai het vuur laag en laat zo h??l zachtjes gaarsudderen.
- Verdeel de stoofkarbonaden over 4 diepe borden en strooi er wat verse peterselie over.

Serveertips

Deze eenvoudige stoofpot is lekker met frietjes en uiteraard drink je hierbij een lekkere "Ardeense Maredsous" bij.
- Smakelijk!


Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een LG LED televisie (3x), Tefal-pannenset (10x), Princess VitaPure (3x) of Philips Senseo Original (5x)!

Stem en win »
Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies