moelleux au chocolat

  • Frans Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

*100 gr. chocolade *100 gr. suiker *50 gr. bloem/meel *2 hele eieren *2 eigeel *110 gr. boter

HULPMIDDELEN

Kom, mixer, taartvorm/cakevormpjes/muffinvormpjes


Chocoladecake of cakejes op z'n frans, snel gemakkelijk en heerlijk

Voorbereiding

Vorm met boter insmeren en bestuiven met een beetje meel. Dit is niet nodig bij siliconen vormen.
Oven voorverwarmen op 210 ?C (7).

Bereidingswijze

Meng suiker, eieren (hele eieren en eigeel) en bloem totdat het een homogene massa is. Smelt de chocolade met de boter en meng het met de massa die je al gemaakt hebt. Giet alles in de bakvorm(pjes) en bak het in de oven op 210 ?C gedurende 8 minuten, een grote bakvorm de dubbele tijd. (PAS OP: omdat de cakejes vanbinnen een beetje zacht moeten blijven moet er goed opgelet worden, staan ze te lang in de oven dan zakken ze in en wordt de buitenkant niet luchtig.

Serveertips

Lekker als toetje met ijs en/of slagroom (op z'n frans) maar ook heerlijk bij de koffie, zomaar of na het diner.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies