moelleux au chocolat

  • Frans Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

*100 gr. chocolade *100 gr. suiker *50 gr. bloem/meel *2 hele eieren *2 eigeel *110 gr. boter


HULPMIDDELEN

Kom, mixer, taartvorm/cakevormpjes/muffinvormpjes


Chocoladecake of cakejes op z\'n frans, snel gemakkelijk en heerlijk

Voorbereiding

Vorm met boter insmeren en bestuiven met een beetje meel. Dit is niet nodig bij siliconen vormen.
Oven voorverwarmen op 210 ?C (7).

Bereidingswijze

Meng suiker, eieren (hele eieren en eigeel) en bloem totdat het een homogene massa is. Smelt de chocolade met de boter en meng het met de massa die je al gemaakt hebt. Giet alles in de bakvorm(pjes) en bak het in de oven op 210 ?C gedurende 8 minuten, een grote bakvorm de dubbele tijd. (PAS OP: omdat de cakejes vanbinnen een beetje zacht moeten blijven moet er goed opgelet worden, staan ze te lang in de oven dan zakken ze in en wordt de buitenkant niet luchtig.

Serveertips

Lekker als toetje met ijs en/of slagroom (op z'n frans) maar ook heerlijk bij de koffie, zomaar of na het diner.

Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kathy.b


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies