moelleux au chocolat

  • Frans Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

*100 gr. chocolade *100 gr. suiker *50 gr. bloem/meel *2 hele eieren *2 eigeel *110 gr. boter

HULPMIDDELEN

Kom, mixer, taartvorm/cakevormpjes/muffinvormpjes


chocoladecake of cakejes op z\'n frans, snel gemakkelijk en heerlijk

Voorbereiding

Vorm met boter insmeren en bestuiven met een beetje meel. Dit is niet nodig bij siliconen vormen.
Oven voorverwarmen op 210 ?C (7).

Bereidingswijze

Meng suiker, eieren (hele eieren en eigeel) en bloem totdat het een homogene massa is. Smelt de chocolade met de boter en meng het met de massa die je al gemaakt hebt. Giet alles in de bakvorm(pjes) en bak het in de oven op 210 ?C gedurende 8 minuten, een grote bakvorm de dubbele tijd. (PAS OP: omdat de cakejes vanbinnen een beetje zacht moeten blijven moet er goed opgelet worden, staan ze te lang in de oven dan zakken ze in en wordt de buitenkant niet luchtig.

Serveertips

Lekker als toetje met ijs en/of slagroom (op z'n frans) maar ook heerlijk bij de koffie, zomaar of na het diner.

Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kathy.b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies