Spaanse knoflookgarnalen

  • Spaans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

1/4 kopje olijfolie
4 grote, fijngeperste teentjes knoflook
1 theelepel chilipeper vlokjes
1 pond gepelde garnalen (medium)
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels droge sherry
1 theelepel paprika
Fijngehakte peterselie als garnering


Heerlijk voorafje!

Bereidingswijze

Verwarm in een hapjespan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de chilipepervlokken toe en laat ongeveer 1 minuut garen. Zet het vuur hoog en voeg de garnalen, citroensap, sherry en paprikapoeder toe. Goed roeren en daarna al roerend 3 minuten zachtjes laten sudderen totdat de garnalen roze worden en gaan krullen. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en strooi de peterselie er over heen. Heet serveren.

Serveertips

Dit gerecht kun je ook van te voren maken en later in de typische Spaanse aardewerken schaaltjes in de over verwarmen voordat je ze aan je gasten serveert.

In de Spaanse tavernas worden deze garnalen, op smaak gemaakt met knoflook en olijfolie, aan tafel gebracht in sissende aardewerken schaaltjes. Zorg er voor dat je er heerlijk knapperig brood bij hebt om de sappen uit het pannetje er mee op te dippen. Serveer met citroenpartjes.

Leuk recept? Deel het
Reacties (12)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen4


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies