Spaanse knoflookgarnalen

  • Spaans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

1/4 kopje olijfolie
4 grote, fijngeperste teentjes knoflook
1 theelepel chilipeper vlokjes
1 pond gepelde garnalen (medium)
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels droge sherry
1 theelepel paprika
Fijngehakte peterselie als garnering


Heerlijk voorafje!

Bereidingswijze

Verwarm in een hapjespan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de chilipepervlokken toe en laat ongeveer 1 minuut garen. Zet het vuur hoog en voeg de garnalen, citroensap, sherry en paprikapoeder toe. Goed roeren en daarna al roerend 3 minuten zachtjes laten sudderen totdat de garnalen roze worden en gaan krullen. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en strooi de peterselie er over heen. Heet serveren.

Serveertips

Dit gerecht kun je ook van te voren maken en later in de typische Spaanse aardewerken schaaltjes in de over verwarmen voordat je ze aan je gasten serveert.

In de Spaanse tavernas worden deze garnalen, op smaak gemaakt met knoflook en olijfolie, aan tafel gebracht in sissende aardewerken schaaltjes. Zorg er voor dat je er heerlijk knapperig brood bij hebt om de sappen uit het pannetje er mee op te dippen. Serveer met citroenpartjes.

Leuk recept? Deel het
Reacties (12)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen4
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies