Op het vel gebakken zeebaars met boursinspinazie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 zeebaarsfilet met vel van elk 175 gram, 1 kilo verse spinazie, 1 dl room, 100gram boursin met peper, peterselie, bloem , spuitwater, olijfolie, peper en zout.


Bereidingswijze

Vraag je vishandelaar de zeebaars te ontschubben, maar het vel aan de vis te laten en te fileren. Was de spinazie en verwijder de dikste stengels.Stoom beetgaar en knijp vervolgens her overtollige vocht uit de spinazie.
Bestrijk de visfilets met olijfolie en kruid met peper en zout.
Verwarm een pan met anti- kleeflaag en bak de zeebaars 3 tot 4 minuten op de velkant tot die goudbruin is.
Draai om en bak nog ongeveer een minuut op de adere kant. Haal de pan van het vuur, maar laat de vis erin liggen. Zo gaart die nog door en je voorkomt dat de vis te droog gebakkeb wordt.Kook intussen de room in en laat de boursin erin smelten tot een dikke saus.Voeg de spinazie toe en laat goed doorwarmen.Extra kruiden zijn hierbij niet nodig. Schik de Boursinspinazie op het bord met de vis erbovenop. Uiteraard presenteer je de vis met de velkant naar boven .Garneer met tempura van peterselie.Daarvoor haal je takjes petetrselie door een beslagje van bloem en spuitwater en frituurt krokant op 180?C

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hugoray1


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies