Op het vel gebakken zeebaars met boursinspinazie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 zeebaarsfilet met vel van elk 175 gram, 1 kilo verse spinazie, 1 dl room, 100gram boursin met peper, peterselie, bloem , spuitwater, olijfolie, peper en zout.


Bereidingswijze

Vraag je vishandelaar de zeebaars te ontschubben, maar het vel aan de vis te laten en te fileren. Was de spinazie en verwijder de dikste stengels.Stoom beetgaar en knijp vervolgens her overtollige vocht uit de spinazie.
Bestrijk de visfilets met olijfolie en kruid met peper en zout.
Verwarm een pan met anti- kleeflaag en bak de zeebaars 3 tot 4 minuten op de velkant tot die goudbruin is.
Draai om en bak nog ongeveer een minuut op de adere kant. Haal de pan van het vuur, maar laat de vis erin liggen. Zo gaart die nog door en je voorkomt dat de vis te droog gebakkeb wordt.Kook intussen de room in en laat de boursin erin smelten tot een dikke saus.Voeg de spinazie toe en laat goed doorwarmen.Extra kruiden zijn hierbij niet nodig. Schik de Boursinspinazie op het bord met de vis erbovenop. Uiteraard presenteer je de vis met de velkant naar boven .Garneer met tempura van peterselie.Daarvoor haal je takjes petetrselie door een beslagje van bloem en spuitwater en frituurt krokant op 180?C

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hugoray1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies