Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Heerlijke rundvleesschotel in een cranberry-portsaus

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

1 kilo rundvlees 2 bakjes champignons 1 zak cranberry s 300 ml port zout en peper suiker olijfolie ca. 30 gram boter



Zo n heerlijk eigen verzonnen recept met champignons en heerlijk vlees die ik nu dikwijls maak bij buffetten en waar ik veel complimentjes over krijg. Echt een aanrader!

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met zout en peper. Doe in de pan wat olijfolie samen met de boter en bak het vlees in ca 10 minuten. Doe er de helft vast aan port bij. Maak de cranberry s volgens de verpakking (beetje water, suiker en de cranberrys erbij). Als de cranberry s klaar zijn even helemaal fijn maken en doe dit bij het vleesgerecht. Doe nu de cranberry compote en het laatste port bij het vlees. Bak even apart de champgigons en doe dit bij het vleesgerechjt. Laat dit op een zacht vuurtje lekker 2 tot 3 uurtjes sudderen.

Serveertips

Echt TOPPERTJE



Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top