Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Zachte hartjeswafels

Zachte hartjeswafels

Door: orphan

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-12-2005

Ingrediënten


175 gram gesmolten boter, 175 gram basterdsuiker, 4 eieren, 200 gram meel, 50 gram maizena, 1/2 theelepel bakpoeder, scheut strohrum 80%, gemalen vanillestokje


Verder heb je nodig


Wafelijzer met middelgrove platen, bij voorkeur hartvormig, en een mixer...


Lekkere middelfijne wafeltjes die warm lekker knapperig zijn, maar ook goed te bewaren zijn als cakewafels...

Ontdek meer:

Voorbereiding

Smelt de boter en laat afkoelen.

Bereidingswijze

Doe de nog vloeibare boter in de Mixer. Voeg de suiker erbij en roer totdat de suiker is opgelost. Voeg dan de eieren toe en roer totdat het een homogene massa is. Voeg rum en vanille toe. Meng in een kom het meel, maizena en bakpoeder. Voeg dit al roerend eetlepel voor eetlepel toe aan het boter-suiker-ei mengsel. Verwarm het ijzer, en bak de wafels goudbruin...

Serveertip

Vers en warm met ijs, fruit of slagroom, afgekoeld met wat poedersuiker.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top