Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Soesjes die niet mislukken

Door: marianneoud

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 24 personen


  • 2,5 dl water
  • 50 gr boter
  • 150 gr bloem
  • 4 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • mespuntje zout.



Dit is een recept speciaal voor mezelf, dat ik nooit meer kan vergeten hoe ik deze maakte. Mijn soesjes mislukken zo vaak met wat voor recept ook. Ik weet niet wat ik verkeerd doe. Nu heb ik de hoeveelheden gevonden dat ik perfecte soesjes heb. Vandaar ik zo mijn recept neer zet. Al je mooie gerezen soesjes hebt, goed van kleur en lekker van smaak is het TOP:

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze

Begin met het nauwlettend afwegen van de ingredi?nten. Breng water, zout en boter in een steelpan aan de kook. Voeg in ??n keer de bloem erbij, blijf roeren. Neem de pan van het vuur en roer tot het deeg als een bal van de bodem loslaat. Het deeg in een mengkom overdoen en twee eieren, ??n voor ??n en met een houten lepel door het hete deeg roeren. Het deeg wat laten afkoelen en vervolgens de overige eieren op dezelfde manier toevoegen en blijven roeren tot er een mooi glanzend deeg ontstaat. Tot slot het bak?poeder toevoegen. Vet een bakblik in en bestuif deze met bloem. Spuit of schep wat bergjes op de bakplaat. Tussen de soesjes voldoende ruimte houden. Bak deze nu in 15-18 minuten gaar. Voor mij 15 minuten.
Laat ze na het bakken op het rooster afkoelen. Knip ze open en vul ze ??????????????????.



Deel dit recept

Reacties (18)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top