Citroen-yoghurt bavarois

  • Internationaal Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

16(let op!) gram witte bladgelatine; 3,3 dl. volle yoghurt, 4 el. citroensap, 3 el. water, 1,65 dl. slagroom,4 eiwitten,135 gram poedersuiker.VOOR DE GARNERING: slagroom, vers fruit (citroen,mango enz), 3 dl. mangocoulis

HULPMIDDELEN

Puddingvorm van plm. 3/4 liter


Lik je vingers maar vast af, want het is niet alleen heerlijk maar ook zeer snel bereid.

Voorbereiding

Receptje mango coulis:
vruchtvlees van de mango (zonder pit) mengen met 50 gram suiker en 3 eetlepels water en 2 min. koken. daarna in de blender fijn mixen.

Bereidingswijze

1.Week de gelatine in ruim koud water.2.Roer de yoghurt met het citroensap en het water door elkaar.3.Klop de slagroom stijf tot yoghurtdikte.4.Klop het eiwit tot sneeuw en voeg geleidelijk al kloppend de poedersuiker toe.5. Roer het yoghurtmengsel door de slagroom.6. Knijp de gelatine uit en verwarm deze met 100 gram van het yoghurt-slagroommengsel langzaam in een pan tot de gelatine is opgelost.7. Roer er de overige yoghurt snel doorheen anders ontstaan er gelatine draden.8. Spatel tot slot het stijfgeklopte eiwit er doorheen.9.Doe de citroen-yoghurtbavarois over in de puddingvorm en zet deze 3 a 4 uur in de koelkast.10.Dompel de vorm kort voor het serveren in heet water en stort de bavarois op een plat bord of schaal.11.Dien het dessert op met een mangocoulis en garneer eventueel met slagroom en vers fruit.

Leuk recept? Deel het
Reacties (8)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies