Herteragout met Cantharellen

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

600g Hertenvlees in blokjes gesneden, 100g doorregen spek in dobbelsteentjes gesneden, 2 el braadboter, 3 uien, zout, versgemalen zwarte peper, 8 jeneverbessen, theel. piment poeder, theel. kruidnagel, 1 laurierblad, 1 el gehakte tijmbladen, 200g cantharellen, 3 afgestereken el maizena, 4 el rode wijn,


Bij dit wildgerecht dronken we een Roero wijn. De druif die ze voor deze wijn gebruiken is de Nebbiolo. Deze gebruiken ze ook voor de Barolo. Stevige ronde wijn, met dierlijke aroma\'s. Hierdoor is het een perfecte combinatie met deze wildragout.

Voorbereiding

Snijd de uien en maak de cantharellen schoon en snijd dit ook in stukken.

Maak een papje van maizena en de rode wijn.

Bereidingswijze

Bak het spek in braadboter. Haal dit eruit en bak in dit vet de hertevlees. Bak mee de uien. Wanneer dit goudgeel is, voeg dan toe de jeneverbessen, piment, laurier, kruidnagel, tijmblaadjes, zout en peper. Doe hier bij 5 dl heet water. Laat dit 2 uur stoven. Controleer regelmatig of er nog genoeg vocht in is. Giet anders wat vocht bij het mengsel.

Voeg na 2 uur de cantharellen toe. Deze moet 15 minuten meekoken. Zorgt dat wat vocht een beetje verdampt. Voeg aan het einde de maizena papje erdoor en roer goed. Laat het wat binden en doe er eventueel nog wat zout en peper toe.

Serveertips

Eet hierbij granberry gelei, spruitjes met kastanjes en aardappel puree.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inge1956
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies