Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. sandwiches

sandwiches

Door: rafdebock

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-12-2005

Ingrediënten


500gr.tarwebloem, 200ml volle melk, 11gr droge gist, 20gr boter, mespunt zout, 2 eieren, 30gr suiker, boter om in te smeren en een losgeklopt ei om te glaceren


Verder heb je nodig


Keukenrobot/kneedmachiene, anders moet je het met de hand kneden


Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de helft van de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden, giet er de melk, de gist en de eieren in. meng alles goed en laat 10 min staan. Voeg nu de rest van de bloem toe samen met de suiker en het zout en als laatste de boter. kneed goet gedurende 15 tot 20 min. laat het deeg nu liggen om te rijzen gedurende 30 min. Weeg nu stukken deeg van 40 tot 50 gr af en maak een bolletje. dek ze af met een keukenhanddoek en laat 10 min staan. Sla ze daarna plat en vouw de onderste en bovenste helft naar het midden toe. leg ze met de naad naar onder op een met boter ingevette bakplaat en rek/rol ze uit tot de gewenste lengte. trijk er het losgeklopte ei over en laat ze een uur narijzen.

Bereidingswijze

Bak de sandwiches in een voorverwarmde oven op 200?C gedurende 12 tot 15 min. tot ze mooi bruin zijn.

Serveertip

Let op dat je ze tijdig uit de oven haalt want als je ze te hard bakt zijn ze niet te eten. smakelijk.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rafdebock
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top