Scones

  • Engels
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

*300 gram zelfrijzend bakmeel *2.5 tl bakpoeder *0.5 tl zout *50 gram boter of margarine *1 zakje vanillesuiker *2 el suiker *3/4 dl melk *1 ei* 1/2 bekertje slagroom *potje frambozenjam * half bakje mascarpone

HULPMIDDELEN

mengkom, oven, bakblik, bakpapier, glas/garneerring/koekjesvorm (voor uitsteken), deegroller, zeef


Engelse broodgebakjes met jam en mascarpone slagroom. Recept voor ongeveer 16 kleine scones

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 225 graden. Bakblik bekleden met bakpapier. Boter op kamertemperatuur laten komen.

Bereidingswijze

Bakmeel met bakpoeder en zout boven kom zeven. Vanillesuiker en suiker toevoegen. Boter in kleine stukjes erdoor mengen.

Ei met melk loskloppen, bij bakmeelmengsel doen en geheel tot samenhangende bal kneden. Deeg tot lap van ongeveer 2 cm uitrollen. Ongeveer 16 rondjes uitsteken met bijvoorbeeld glas, garneerring of koekjesvorm. Op bakblik leggen, scones in ongeveer 10 minuten lichtbruin bakken.

Serveertips

Vlak voor serveren de mascarpone losroeren met wat slagroom. De scone opensijden, bestrijken met de room en jam.

Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dagmar1980
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies