Duo van fazant met Trappist

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

-2 panklare fazantjes of fazantenfilets
-1/4 savooikool
-4 witlof stronkjes
-1 flesje donkere Trappist
-200 ml wildfond
-groene peperbolletjes op sap
-scheut room
-aalbessengelei
-50 g spekreepjes
-muskaatnoot
-tijm, laurier, peper en zout
-pommes rissolees (gebakken aardappelblokjes)
-4 peertjes in rode wijn (blik of zelf bereid)
--zelfbereide peertjes--
-1/2 fles rode wijn
-1 kaneelstokje
-3 kruidnagels
-250 g suiker
-sap 1 sinaasappel


Een feestelijk wildgerecht met een heerlijke saus

Voorbereiding

PEERTJES IN RODE WIJN ; MAKEN WE 4 DAGEN OP VOORHAND:
- schil de peertjes en laat ze 10 min sudderen in de rode wijn met kaneel, kruidnagel, suiker en sinaassap
-van het vuur laten intrekken
*elke dag de peertjes eens omdraaien*
**snij de savooi in fijne reepjes en kook 2 min in gezouten kokend water en koud afspoelen
** snij de witlofblaadjes los en bak in wat boter mooi bruin; kruiden met peper, zout, muskaatnoot
*blussen met wat water en zachtjes verder laten garen onder gesloten deksel
*bak de spekreepjes krokant in wat boter en voeg de savooi erbij en kruiden met peper en weinig zout

Bereidingswijze

*fazant kruiden met peper, zout en tijm
*bak ze aan in de hete boter en voeg een laurierblad erbij en laat verder garen in een hete oven van 140 C, circa 20 min
*verdeel de saus over 2 pannetjes en voeg in het ene pannetje wat groene peper toe en bij het andere wat room nar eigen smaak
*uit de pan halen en het overtollige vocht weggooien en deglaceren met het bier en de wildfond, en de saus wat laten indikken

Serveertips

*de warme peertjes, het vlees, savooi, witlof en gebakken aardappeltjes en de 2 sausen verdelen over de borden

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies