Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Duo van fazant met Trappist

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


-2 panklare fazantjes of fazantenfilets
-1/4 savooikool
-4 witlof stronkjes
-1 flesje donkere Trappist
-200 ml wildfond
-groene peperbolletjes op sap
-scheut room
-aalbessengelei
-50 g spekreepjes
-muskaatnoot
-tijm, laurier, peper en zout
-pommes rissolees (gebakken aardappelblokjes)
-4 peertjes in rode wijn (blik of zelf bereid)
--zelfbereide peertjes--
-1/2 fles rode wijn
-1 kaneelstokje
-3 kruidnagels
-250 g suiker
-sap 1 sinaasappel



Een feestelijk wildgerecht met een heerlijke saus

Ontdek meer:

Voorbereiding

PEERTJES IN RODE WIJN ; MAKEN WE 4 DAGEN OP VOORHAND:
- schil de peertjes en laat ze 10 min sudderen in de rode wijn met kaneel, kruidnagel, suiker en sinaassap
-van het vuur laten intrekken
*elke dag de peertjes eens omdraaien*
**snij de savooi in fijne reepjes en kook 2 min in gezouten kokend water en koud afspoelen
** snij de witlofblaadjes los en bak in wat boter mooi bruin; kruiden met peper, zout, muskaatnoot
*blussen met wat water en zachtjes verder laten garen onder gesloten deksel
*bak de spekreepjes krokant in wat boter en voeg de savooi erbij en kruiden met peper en weinig zout

Bereidingswijze

*fazant kruiden met peper, zout en tijm
*bak ze aan in de hete boter en voeg een laurierblad erbij en laat verder garen in een hete oven van 140 C, circa 20 min
*verdeel de saus over 2 pannetjes en voeg in het ene pannetje wat groene peper toe en bij het andere wat room nar eigen smaak
*uit de pan halen en het overtollige vocht weggooien en deglaceren met het bier en de wildfond, en de saus wat laten indikken

Serveertip

*de warme peertjes, het vlees, savooi, witlof en gebakken aardappeltjes en de 2 sausen verdelen over de borden



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top