Duo van fazant met Trappist

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

-2 panklare fazantjes of fazantenfilets
-1/4 savooikool
-4 witlof stronkjes
-1 flesje donkere Trappist
-200 ml wildfond
-groene peperbolletjes op sap
-scheut room
-aalbessengelei
-50 g spekreepjes
-muskaatnoot
-tijm, laurier, peper en zout
-pommes rissolees (gebakken aardappelblokjes)
-4 peertjes in rode wijn (blik of zelf bereid)
--zelfbereide peertjes--
-1/2 fles rode wijn
-1 kaneelstokje
-3 kruidnagels
-250 g suiker
-sap 1 sinaasappel


Een feestelijk wildgerecht met een heerlijke saus

Voorbereiding

PEERTJES IN RODE WIJN ; MAKEN WE 4 DAGEN OP VOORHAND:
- schil de peertjes en laat ze 10 min sudderen in de rode wijn met kaneel, kruidnagel, suiker en sinaassap
-van het vuur laten intrekken
*elke dag de peertjes eens omdraaien*
**snij de savooi in fijne reepjes en kook 2 min in gezouten kokend water en koud afspoelen
** snij de witlofblaadjes los en bak in wat boter mooi bruin; kruiden met peper, zout, muskaatnoot
*blussen met wat water en zachtjes verder laten garen onder gesloten deksel
*bak de spekreepjes krokant in wat boter en voeg de savooi erbij en kruiden met peper en weinig zout

Bereidingswijze

*fazant kruiden met peper, zout en tijm
*bak ze aan in de hete boter en voeg een laurierblad erbij en laat verder garen in een hete oven van 140 C, circa 20 min
*verdeel de saus over 2 pannetjes en voeg in het ene pannetje wat groene peper toe en bij het andere wat room nar eigen smaak
*uit de pan halen en het overtollige vocht weggooien en deglaceren met het bier en de wildfond, en de saus wat laten indikken

Serveertips

*de warme peertjes, het vlees, savooi, witlof en gebakken aardappeltjes en de 2 sausen verdelen over de borden

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De nr. 1 gezondheidsblender uit Amerika. Nu met hakmachine!

van 139,95
Alleen vandaag 69,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies