Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Filo quiches met ei en zongedroogde tomaatjes

Door: alidada

  • Engels
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 12 personen


  • voor 12 stuks
  • 4 eieren
  • 100g filo deeg (meestal weegt een pak filodeeg ± 200 gram.)
  • 50 - 60g boter
  • 1/2 tot 3/4 theelepel Cayenne peper
  • 3 eetl. Mayonaise
  • 3 eetl. Yoghurt
  • 50 g zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt en kleingesneden.
  • Zout en versgemalen zwarte peper.
  • Tuinkers om te garneren.


Verder heb je nodig


  • Oven.
  • Pannetje voor de eieren.
  • Schaar om filodeeg te knippen (of een mes).
  • Muffin/cupcakes bakplaat voor 12 stuks.
  • (Of andere kleine ronde vormpjes).
  • Vochtige doek om filodeeg vochtig te houden.

Oude foto

Filo quiches met ei en zongedroogde tomaatjes

Bak 12-15 minuten tot ze lichtbruin zijn

Vermeng de eieren met de rest van de ingredinten.


Dit is een recept uit een Engels tijdschrift en ik maak de quiches al jaren, ze zijn altijd een succes.

Het is een heerlijk hapje bij een buffet Of bij de borrel of als amuse c.q. voorgerecht, maar maak ze dan kleiner.

Het is geschikt voor vegetariërs en als niet vegetariër zou je ook wat gerookte zalm of andere vis of vleessoorten erbij kunnen doen.
Op de oude foto zien ze wat bleekjes ik was vergeten de cayennepeper door de boter te roeren.

In mei 2013 (eindelijk) nieuwe foto`s geplaatst.

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 -180°C. (hangt van je oven af).
  • Kook de eieren voor 9 minuten zodat ze hard gekookt zijn.
  • Laat de tomaatjes uitlekken en hak ze heel fijn.
  • Laat de filoblaadjes ontdooien onder een (vochtige) doek.

Bereidingswijze

  • Smelt de boter in een pannetje (of in de magnetron) en roer de cayennepeper erdoor.
  • Knip of snijdt het filodeeg in vierkantjes (ongeveer 10 x 10 cm).
  • Smeer per keer 4 filoblaadjes in met de Cayenneboter.
  • Doe 4 blaadjes filodeeg in een muffin vorm, leg ze een beetje schuin over elkaar en druk ze zachtjes in de vorm zodat het de vorm aanneemt.
  • ga door tot alle twaalf muffinvormjes gevuld zijn.
  • Zet de vorm in de oven en bak voor 12-15 minuten tot ze lichtbruin zijn.
  • Pel de eieren ( is makkelijk onder stromend water) en snij in kleine stukjes (of druk de gepelde eieren door een zeef, krijg je allemaal gelijke stukjes)
  • Vermeng de eieren met de mayonaise, yoghurt, kleine stukjes tomaat en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  • Haal voorzichtig de filobakjes uit de vorm en vul de bakjes met dit mengsel.

Serveertip

  • Vul de filobakjes met het mengsel en strooi er als garnering tuinkers op.
  • De bakjes kunnen ook koud worden gegeten.

Bron

Engels tijdschrift.



Deel dit recept

Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top