Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zalmsalade

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Blik zalm of tonijn.
Ongeveer een kwart Gourgette.
Halve Peen
Eetlepel Paprika
bieslook of 2 zilveruitjes.(mag niet overheersen)
Basilicum ( 3 of 4 steeltjes met blad)
Tomaten ketchup ( 4 eetlepels.)
Fritessaus of slasaus.( 2 eetlepels)
Mayonaise ( 1 eetlepel)
Knoflooksaus ( 1 eetlepel)
Augurk ( niet te groot)
warte peper (uit molen)
Piccalily (2 eetlepels)
Water en een slok azijn.


HULPMIDDELEN

Schaal , scherp mes, vergiet, magnetron of kooktoestel


Dit is een eigen variant die ik de andere dag weer moest maken.

Even geduld want er komen meer plaatjes.

Voorbereiding

De groente snijden en alvast verhitten zodat het af kan koelen.

Bereidingswijze

Gourgette, peen en paprika in kleine blokjes snijden en betrooien met wat peper.
Met wat water en slok azijn aan de kook brengen (2 a 3 min)
Afgieten en uit laten lekker.
Zalmblik openen en ook uit laten lekken.
Daarna het vel en de graten verwijderen .
Snij de bieslook en de basilicum fijn en meng dit door de wat afgekoelde groente zodat de smaak er in kan trekken.
De augurk fijn snijden.
De groeten en de vis in de schaal doen en de saus er bij en alles mengen .
Een paar uur laten staan ( niet in koelkast want koud is niet lekker)


Serveertips

Op een broodje eventueel met wat sla en een tomaatje



Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frans_vaders
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top