Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Slanke kwarktaart van sonja bakker

Door: helderse

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 10 personen


? 1 springvorm
? 1 bakje magere kwark van 450 gram
? 2 zakjes klop klop of 1/4 liter slankroom
? 2 eiwitten
? 1 blikje mandarijntjes of seizoenfruit (bijv. aardbeien)
? 6 tot 8 blaadjes gelatine
? 1 groot pak lange vingers (of 2 kleine pakjes)
? Eventueel wat rum, cognac of kirsch om de lange vingers mee te besprenkelen


Heerlijke aardbeien kwark taart

parel62


Ontdek meer:

Bereidingswijze

De springvorm beboteren en bestrooien met paneermeel. De helft van de lange vingers
met de suikerkant naar onderen op de bodem leggen en eventueel besprenkelen
met wat drank.

Eiwitten stijfkloppen, klop klop of slankroom stijfkloppen en kwark losslaan. Het fruit laten uitlekken, het sap in een steelpannetje doen. Knip de gelatineblaadjes en los op in het sap, evt. op een laag pitje. Doe de opgeloste gelatine door een zeef om harde stukjes te voorkomen. Gelatine door de kwark mengen. Dan voorzichtig de klop klop of slankroom en de eiwitten erdoor scheppen. Als laatste de mandarijntjes erbij doen. Ook kunt u wat ander kleingesneden fruit (bijv. perzik, maar geen banaan, want die wordt bruin) toevoegen. De helft van de kwarkmassa op de lange vingers gieten, daarop weer een laag lange vingers met de suikerkant naar onderen leggen en daarop de rest van de kwarkmassa gieten.

Vier uur in de koelkast laten staan en klaar... Smullen maar!
De taart eventueel met wat vruchtjes garneren.

Serveertip

(Voor een springvorm van 26 cm. Kiest u een vorm van 18 cm, dan halveert u de
ingredi?nten, behalve de vruchten en de gelatine)
Dit recept is van Sonja Bakker ...Gewichtsconsulente



Deel dit recept

Reacties (27)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van helderse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top