Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Appel-speculaassouffleetjes

Door: kafes

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 citroen

500 g friszure appels (bijv. goudrenet of coxs orange)

2 eetlepels diksap appel

1 eiwit

2 eieren

30 g witte basterdsuiker

40 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd

1 eetlepel ma?zena

50 g speculaas of bastognekoek, verbrokkeld


Verder heb je nodig


Souffl?vormpjes (inhoud 300 ml), ingevet met boter


Ontdek meer:

Voorbereiding

Citroen schoonboenen en helft van schil fijn raspen.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 ?C. In vetvrije kom eiwit met mespunt zout met Mixer tot pieken stijfkloppen. Eieren en basterdsuiker met mixer tot schuimige massa kloppen. Bakmeel en ma?zena luchtig erdoor spatelen. Appelmoes, speculaas en eiwitschuim luchtig door meelmengsel scheppen. Souffl?beslag over vormpjes verdelen en bovenkant gladstrijken. Vormpjes in midden van oven zetten en souffleetjes 25-30 min. bakken tot ze goudbruin en mooi gerezen zijn. Tussentijds ovendeur niet openen, om inzakken te voorkomen. Souffleetjes direct uit oven serveren, bijvoorbeeld met koude vanillevla of bolletjes vanilleroomijs.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kafes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top