Kip Marengo

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

2 Kippenzout en peper6 eetlepels olijfolie2 teentjes knoflook1/2 theelepel tijm1/2 theelepel salieruim 2 dl. witte wijn2 eetlepels cognac4 flinke tomaten500 gram champignons1 kippenbouillonblokje6 flinke eetlepels gehakte peterselie

HULPMIDDELEN

Grote ovenschaal met deksel


Heerlijk kip gerecht met lekker veel champignons

Voorbereiding

Oven voorverwarmen hetelucht 175 gradenDe tomaten ontvellen.

Bereidingswijze

Snij de kippen in stukken en smeer ze in met peper en zout.Bak de kip in een grote pan in de hete olie rondom bruin en leg de stukken daarna in de ovenvaste schaal.Doe de geperste knoflook,tijm,salie,witte wijn en de cognac in het bakvet en breng het aan de kook.Doe dan de in stukken gesneden tomaten en de in vieren gesneden champignons en het verkruimelde bouillon blokje erbij.Laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen en giet het over de kip.Doe de deksel op de schaal en plaats in de oven.Na ongeveer een uur uit de oven halen en binden met allesbinder.

Serveertips

Serveer met witte uncle ben\\\'s rijst op voorverwarmde borden en bestrooi royaal met peterselie.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wever212
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies