Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

GROENTENKOULIBIAC

  • Frans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen








250 g rijst
1 grote aubergine
2 courgette
cica 1 dl olijfolie + 4 eetl. olijfolie
500 g kleine trostomaatjes
2 rode uien
2 bolletje mozzarella
2 eetl. balsamico-azijn
4 eetl. groene pesto uit een potje
een paar druppels tabasco
6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
50 g geraspte parmezaanse kaas
1 eierdooier








MAAK HET KLAAR ALS HET JE UITKOMT EN DAN HOEF JE HET 'S AVONDS NOG MAAR ALLEEN IN DE OVEN TE STOPPEN

Voorbereiding

Kook de rijst gaar. snijd de aubergine en de courgettes in plakken van circa 1 cm dik, bestrijk ze met olie en rooster ze onder de voorverwarmde ovengrill tot ze aan beide kanten licht gekleurd zijn. halveer de tomaatjes en snipper de ui grof. verhit een paar lepels olijfolie in een lage pan met een dikke bodem en bak de tomaatjes en de rode ui op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren. bestrooi het met wat zout en peper. snijd de uitgelekte mozarella in plakken. roer de 4 eetlepels olijfolie, de balsamico-azijn, de pesto en de tabasco door elkaar.vet een ronde of rechthoekige Ovenschaal van circa 8 cm hoog in met wat olie. leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die rondom 4 cm groter is dan de schaal. schep eenderde van de rijst in de schaal. verdeel daarover de aubergineplakken en bestrijk ze dun met het pestomengsel. bestrooi met de parmezaanse kaas en beleg met de courgette, die met het resterende pestomengsel wordt bestreken. dan komt de helft van de overgebleven rijst en daarop het tomatenmengsel en de plakjes mozarella. dan de resterende rijst. dek de schaal af met het overhangende bladerdeegdeksel. snijd een gaatje in het midden uit het deeg om de stoom te laten ontsnappen. zet de schaal tot verder gebruik in de koelkast.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200?C. bestrijk het deegdeksel met de losgeroerde eierdooier en zet de schaal 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg mooi bruin is.



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kwartaal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top