Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. hartige wafels

hartige wafels

Door: m.prieckaerts

  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-11-2005

Ingrediënten 6 personen


Voor ongeveer 20/24 wafels
500 gr. bloem, 10 gr gedroogde gist, 150 ml water,2 eieren, 8 eetl olijfolie, glas witte droge wijn, 150 gr geraspte kaas, 2 uien gesnipperd en gefruit, half potje olijven gesnipperd, zout, peper, kruiden zoals peterselie, basilicum,wat kerrie en paprikapoeder naar smaak, knoflookpoeder, en 24 heel dunne plakjes gerookt spek.


Verder heb je nodig


Mixer met deeghaken, beslagkom, wafelijzer met bakplaat voor 2 dikke wafels.


Heerlijke hartige kaas/uien wafels

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak een soepel deeg van de ingredienten zonder de ui,olijven, kaas, wijn,spek en kruiderij.
Laat rijzen en voeg dan de bewaarde ingredienten behalve het spek toe en laat nog eens goed rijzen.

Bereidingswijze

Verwarm het wafelijzer voor en schep er telkens twee porties deeg in, leg op elke portie een plakje spek.
Mooi bruin bakken, en op een rooster leggen.

Serveertip

Het lekkerst zijn ze warm, ze kunnen heel goed worden ingevroren en opgewarmd.
Heerlijk bij een lekkere trapist of een goed glas wijn, maar ook b.v. na een (sneeuw)wandeling met een kop koffie of een glas gl?hwein.
Bij ons een vast onderdeel van oud op nieuw.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van m.prieckaerts
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top