• Top 100

Babi Ketjap

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

* 500 gram mager varkensvlees (fricandeau of hamlappen) * 5 eetlepels ketjap manis * halve prei in smalle repen gesneden * 1 zeer fijn gesnipperde ui * 3 teentjes geperste knoflook * 1 eetlepel djahe * 1 theelepel ketoembar * 1 theelepel djinten * 1 theelepel zwarte peper * 2 eetlepels azijn * 6 eetlepels slaolie * 2 theelepels sambal * 1 flinke mespunt vetsin * 1-2 eetlepels witte basterdsuiker * 2 dl. water * zout * bindmiddel.

HULPMIDDELEN

Grote kom, wadjan of grote vleespan.


Dit recept gebruik ik al jaren. Dit is echt zo lekker en iedereen kan het maken. Kan niet mislukken.

Voorbereiding

Doe in een grote kom de ketjap, prei, ui, knoflook, djahe, ketoembar, djinten, azijn en 2 eetlepels olie en maak er een papje van.
Snijd het vlees in kleine blokjes en doe het vlees in de marinade. Even goed doorroeren en in laten trekken, afgedekt op een koele plaats. Het lekkerste is natuurlijk om het een paar uur te laten marineren, maar als je geen tijd hebt dan lukt het met een half uurtje ook wel.

Bereidingswijze

Verwarm de rest van de olie. Schep het vlees uit de marinade. Laat die uitlekken en bak het op hoog vuur mooi van kleur. Voeg daarbij af en toe wat van de marinade om te voorkomen dat de snippers prei en ui te donker worden.
Roer de sambal, vetsin en suiker door het vlees. Schenk de rest van de marinade en het water erbij en laat het vlees nog ongeveer 20 minuten sudderen. Naar smaak eventueel nog extra sambal, suiker en zout toevoegen. Het geheel een beetje binden zodat de saus wat aandikt.

Serveertips

Lekker met rijst of mie en atjar. Wat ook heel erg lekker erbij is is de andijvie met tauge (zie hiervoor het recept).

Leuk recept? Deel het
Reacties (44)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van helenschilt
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies