Advocaattaart

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

100 gram boter, 100 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 gesplitste eieren, 2 dl. (= 200 ml) advocaat, 8 blaadjes witte gelatine, 250 ml. slagroom, 250 - 300 gram lange vingers.

HULPMIDDELEN

Langwerpige cakevorm lengte 26 cm (hoge taart) of 30 cm. (dan wordt de taart dus lager) ; Bakpapier; Spatel; folie om af te dekken


LIEFHEBBER VAN ADVOCAAT? : dan moet je dit beslist eens maken. ZAAAAAALIGGGG>>Helaas nog steeds zonder plaatje!

Voorbereiding

LET OP: taart moet circa 12 uur in koelkast opstijven.!!

Bereidingswijze

Gelatine weken in koud water, uitknijpen en oplossen in 0,5 dl.(= 50 ml) heet water, goed roeren tot het helemaal opgelost is. Boter, suiker en vanillesuiker schuimig roeren met de mixer (ik doe het 5 min.)Slagroom stijf kloppen (vlak voor hij stijf is er drie opgehoopte theelepels suiker doorroeren en verder stijf kloppen) en in een andere kom de eiwitten stijf kloppen (kom moet je om kunnen keren)
Vervolgens de eidooiers een voor een door het boter-suikermengsel kloppen, dan ook de advocaat erdoor en de gelatine en goed doorkloppen.Vervolgens eerst de slagroom en daarna de eiwitten er voorzichtig met een grote spatel goed doorheen roeren.Cakevorm beleggen met het bakpapier (vorm niet invetten) ,vervolgens ga je in de cakevorm laagjes maken. begin met de lange vingers. leg de bodem helemaal vol, daarop een laag advocaatmengsel, daarop lange vingers enz. de bovenste laag met lange vingers vol leggen. cakevorm afdekken met folie en circa 12 uur in de koelkast laten opstijven (het liefst op de koudste plaats in de koelkast , dus helemaal onderin). na 12 uur de cakevorm omdraaien en de inhoud op een grote langwerpige schaal leggen en met een kartelmes (eerst even onder heet water houden)plakken snijden. Verrukkelijk!!

Serveertips

Heerlijk met een grote kan koffie of thee erbij.

Leuk recept? Deel het
Reacties (11)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De nr. 1 gezondheidsblender uit Amerika. Nu met hakmachine!

van 139,95
Alleen vandaag 69,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies