Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Chili con carne

Door: deonart

  • Mexicaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


600 g rundergehakt
2 uien, fijn
rode chilipeper met zaden, fijn
3 tenen knoflook fijn
1 rode en 1 groene paprika, in blokjes
450 g bliktomaten, in stukjes
40 g tomatenpuree
1 e suiker
1/2 t cayenne
1 t chilipoeder
1 vol t paprikapoeder
1 vol t komijnpoeder
1+1/2 t zout
1 laurierblad, gescheurd
hand vol fijn peterselie of dille
3 e olijfolie
800 g gaar bruine bonen (of een mengsel van verschillende gedroogde bonen)



Mijn chili con carne door de jaren verder ontwikkeld tot deze recept.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Fruit de ui, knoflook en rode chili in olijfolie tot begin te kleuren.
2. Bak nu de gehakt rul in de uienmengsel terwijl voortdurend omscheppen.
3. Voeg paprika blokjes toe en bak even mee.
4. Doen nu de tomatenpuree toe en bak even mee om te ontzuren.
5. Voeg tomatenblokjes en alle ander ingrediënten toe behalve de peterselie.
6. Laat mengsel voor een half uur zachtjes koken zonder deksel. (indien nodig, doe er water bij als het te droog worden)
7. Voeg bonen toe.
8. Voeg de fijn peterselie of dille toe 10 min. voor serveren.

Serveertip

Lekker met augurken en silveruitjes.


Een vergelijkbare recept is: url=http://www.smulweb.nl/recepten/1423820/Chili-con-carne-hot-spicy]Chili con carne (HOT&SPICY)
 



Deel dit recept

Reacties (43)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top